Japanissa kurkea pidetään onnea tuovana lintuna, joka esiintyy usein kilpikonnan kanssa pitkäikäisyyden symbolina monissa kuva-aiheissa ja esimerkiksi häiden ja muiden yhteisöllisten juhlien yhteydessä. Myös yrityksen logossa komeileva origamikurki on maailmalla japanilaisuuden tunnusmerkki, ja paikallisen uskomuksen mukaan tuhat paperikurkea taittelemalla voi saada toiveensa toteutumaan. Värikkäät paperikurkien nauhat, johon eriväriset kurjet on pujoteltu toinen toisensa päälle, ovatkin tuttuja näkyjä esimerkiksi Hiroshiman rauhanmuistomerkillä.
Myös Suomessa kurkeen on liitetty vanhastaan paljon uskomuksia, jotka liittyvät vastuuntuntoon ja valppauteen. Vanha kansa piti kurkea lintujen kuninkaana, jonka ajateltiin ryhdikkään asentonsa takia kannattelevan hartioillaan taivaan kirjokantta. Kurki esiintyy Kalevalassakin vartiolintuna, joka hälyttää Pohjolan väen ajamaan takaa Sammon ryöstäjiä.
Pitkää ikää edustava Japanin kurki ja vastuuta sekä valppautta edustava Suomen kurki ovat molemmat oivia symboleita kestäville asiakassuhteille sekä pyrkimykselle huolellisuuteen ja tarkkuuteen. Nämä ovat arvoja, joiden takana Tulkkitoimisto Kurki mielellään seisoo, ja tästä syystä kurjen valinta yrityksen kasvoiksi oli luonnollinen ratkaisu.
Jos olet laajemmin kiinnostunut japanin kielen kääntämisestä ja sen kääntäjistä, voit lukea aiheesta lisää vuonna 2022 ilmestyneestä teoksesta Tankasta Mangaan - Miten suomentaa japanin kieltä ja kulttuuria (Toim. Riikka Länsisalmi, Vastapaino, ISBN978-951-768-973-1). Teos on artikkelikokoelma joka sisältää nykyhetken toimijoiden ajantasaisia näkökulmia japanin kielen kääntämiseen ja hieman myös tulkkaukseen, ja avaa ikkunan omaan ja kollegoideni ammatilliseen maailmaan.